Landelijke sierpoorten

Landelijke sierpoorten

De klassieke sierpoort in smeedijzer gaat al honderden jaren mee en werd voornamelijk gebruikt om grote erven zoals boerderijen en hoeves af te schermen. Dit type poort wordt nog steeds veelvuldig gemaakt en zijn vanwege hun plattelandskarakter voornamelijk gekend als landelijke sierpoorten. Info en prijzen van smeedijzeren poorten vind je hier.

In tegenstelling tot wat men zou verwachten is de populariteit de laatste jaren enkel sterk toegenomen. In een steeds drukkere samenleving snakken we opnieuw naar een stukje nostalgie maar toch is dat niet de voornaamste reden. Ook op gebied van veiligheid biedt de landelijke sierpoort heel wat troeven.

Door hun organische vorm en de eventuele aanwezigheid van scherpe hoeken is dit type poort niet zomaar over te klauteren. Daarnaast speelt oop de factor ‘comfort’ een belangrijke rol bij de heropleving van de sierpoorten. Tegenwoordig is het perfect mogelijk zowel nieuwe als klassieke sierpoorten te automatiseren met een haast onzichtbaar systeem. Zo hoef je niet langer uit de auto te stappen en is je woning ten alle tijde beschermd tegen ongewenst bezoek.

Wanneer je geen muren of een bestaande afsluiting hebt om de poort tussen te plaatsen, dan is het ook perfect mogelijk een afsluiting te maken in smeedijzer. Zo behoud je dezelfde stijl van je sierpoort en vormt het een prachtig geheel.

Sierpoorten op maat

Met een sierpoort scherm je de woning niet alleen af van ongewenste indringers. Je geeft er de woning cachet mee en zorgt voor een geslaagde indruk wanneer je vrienden op bezoek krijgt. Welke soorten sierpoorten er verkrijgbaar zijn en welke prijzen je mag rekenen lees je hier.

 

 

Sierpoorten

Verkrijgbaar in diverse stijlen

Sierpoorten zijn verkrijgbaar in diverse stijlen gaande van klassiek en landelijk tot modern en minimalistisch. Welke poort het best bij jou past zal afhangen van je persoonlijke smaak, de architectuur van het huis, de wijze waarop de tuin is aangelegd en natuurlijk de gewenste privacy. Sommige poorten schermen je volledig af van de buitenwereld terwijl anderen weer zorgen voor meer transparantie en een open gevoel. Een overzicht van de meest populaire exemplaren:

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag